poklic
: Živilski tehnik
O IZOBRAŽEVANJU
Program živilski tehnik traja štiri leta.
V izobraževanju se dijaki naučijo:
- dela in naloge na področju predelave in priprave živil živalskega izvora
in živil rastlinskega izvora,
- delo v laboratorijih, kjer se naučijo analizirati kemijsko in mikrobiološko
kakovost surovin in izdelkov ter končnih izdelkov in polproizvodov,
- predpisov in zakonodaje o kakovosti izdelkov,

Zanimivosti izobraževanja:
- strokovne ekskurzije,
- zaključni ples.
Možnosti zaposlitve:
v živilski industriji kot kontrolor kakovosti, kot kontrolor odpadnih vod
in drugih odpadnih snovi,
v industriji predelave in priprave živil na področju pivovarstva,
vinarstva, pekarstva, mlekarstva, mesarstva, pri
predelavi rib, kot oljarski tehnik, tehnik za predelavo sadja in zelenjave, v
mlinarstvu, testeninarstvu, ali kot konditorski tehnik.
Izobraževanje je namenjeno:
- dekletom in fantom, ki so uspešno končali osnovno šolo.
Po končanem šolanju s POKLICNO MATURO se lahko dijaki
zaposlijo ali pa nadaljujejo izobraževanje na VIŠJIH, VISOKOŠOLSKIH IN
UNIVERZITETNIH študijskih programih.
POKLICNA MATURA vključuje:
tuj jezik ali matematiko,
strokovno-teoretični predmet,
izdelek ali storitev z zagovorom ali projektna ali raziskovalna naloga z
zagovorom
|